AddThis Social Bookmark Button

Forever Aloe Sunscreen (Лосион за защита от слънце с Алое Вера)

Sunscreen   Всички знаем колко приятно е навън, когато грее слънце и се радваме на слънчевите лъчи, които ни носят лятно настроение. Знаем ли обаче, колко вредни могат да бъдат те, когато се изложим дълготрайно на тях? Все по – наложително става ползването на истински натурални продукти, които да ни осигуряват защита на едно много високо ниво. Когато погледнем етикета на един слънцезащитен крем, виждаме множество химични съставки, които повече могат да ни навредят, отколкото да ни защитят. И тогава възниква въпросът „Има ли наистина лосион, който да ни осигури това, което заслужаваме?”. Отговорът идва от Форевър ливинг продъктс, които създадоха лосион, който осигурява на кожата ни необходимата слънце защита. „Forever Aloe Sunscreen” Ви дава защитата, от която се нуждаете, по формула, гарантираща 100 – процентовото съдържание на стабилизирания гел от Алое Вера. Този лосион е със слънцезащитен фактор 30, който предпазва кожата от вредните UVA и UVB слънчеви лъчи. С използването на този лосион, няма значение колко време ще стоите в морето или в басейн, защото неговите уникални овлажняващи и водоустойчиви свойства се запазват дори и след 40 минутен престой във водата. Можете да се чувствате защитени както при излагане на слънце, така и при вятър. Лосионът ще успокои, овлажни и защити кожата Ви независимо от условията. Благодарение на лосиона за защита с Алое Вера ще предотвратите беленето, изсушаването и изгарянето на кожата, които са предизвикани от дългото излагане на вятър или слънце, и ще осигурите възстановяването на влажността на кожата. „Forever Aloe Sunscreen” е един чудесен лосион, който Ви дава гаранция, че съставките в него са натурални и оказват благотворно влияние върху изтощената кожа.

Съставки:

Гел от Aloe Barbadensis (стабилизиран гел от Алое Вера), октил салицилат, полисорбат 80, октил метоксицинамат, глицерил стеарат, VP/ейкозен кополимер, метилпарабен, С12 – 15 алкил бензоат, хидроксиетил акрилат/натриев акрилоилдиметилтаурат кополимер, оксибензон, пропилпарабен, полисорбат 60, цинков оксид, диметикон, сквален, PEG – 100 стеарат, токоферил ацетат, цетилов алкохол, ксантанова смола, диазолидинил урея, глицерин, вода, аромат.

Начин на употреба:

Нанася се обилно върху кожата, която е била изложена на слънчева светлина или вятър. Използват се около две супени лъжици от лосиона и нежно се масажира с върха на пръстите, където е необходимо. Нужно е това да се направи приблизително 30 минути преди да се изложите на слънце.

За да се предпазите от слънчевите лъчи е необходимо да следвате някои правила:

 • Трябва да знаете, че няма безопасен или здравословен тен, тъй като всички слънчеви лъчи са вредни. Получаването на тен означава, че кожата вече се нуждае от някаква защита.
 • За да се избегнат слънчеви изгаряния, трябва да внимавате с излагането си на слънце. Вземете мерки и за предпазване на децата.
 • Трябва да избягвате излагането на слънце особено през четирите часа по обяд, защото тогава лъчите са най – силни.
 • Изгаряне може да се получи и при частична сянка, но и тя е за предпочитане пред пълното излагане на слънце.
 • Слънчеви изгаряния могат да се получат и докато плувате, защото ултравиолетовата радиация се отразява и от пясъка, и от снега през зимата. Тези поражения се срещат доста често.
 • Препоръчва се да носите по – периферна шапка, която да може да прикрие по – голяма част от главата и врата Ви.
 • Можете да прикриете чувствителната си кожа с риза с дълъг ръкав.
 • Слънчевите очила, които носите трябва да изключват както директен, така и периферен контакт на очите със слънчевите лъчи.
 • Използвайте продукти, които не пропускат слънчевите лъчи и имат голям защитен фактор (повече от 30). За сигурна защита нанасяйте по много и на често.
 • Трябва да знаете, че някои козметични продукти и лекарства увеличават чувствителността на кожата към слънчевата светлина.

ОСНОВНИ ФАКТИ ПРИ СЛЪНЧЕВАТА ЗАЩИТА

 • Слънчевата светлина играе изключително важна роля в нашето съществуване. Тя има както благотворно, така и вредно въздействие върху живота на Земята. Вредният компонент на слънчевата светлина са УВ лъчите. Поради зачестяващия брой на местата, където климатът става по – топъл, се увеличава и броят на хората, страдащи от рак на кожата. Изследванията показват, че ракът се причинява от слънцето и се среща в два вида. Първият е предизвикан от меланоцитни образувания като за жалост броят на заболелите хора се увеличава и днес 5% от регистрираните страдат от тази злокачествена болест (предимно възрастни хора).
 • Трябва по – често да се грижим за кожата си, тъй като все повече и повече стават данните за хора, страдащи от злокачествени тумори на кожата. Лошото е, че от тази болест страдат и младите хора, а броят на смъртните случаи тревожно нараства заедно с този на заболелите.
 • Слънчевата светлина се среща в природата под два вида – UVA и UVB лъчение. Известно е, че и двата вида влияят върху кожата, и то негативно. UVA кара кожата Ви да остарява, а UVB лъчите я изгарят. UVA лъчите проникват дълбоко в кожата и я изсушават, сбръчкват и отпускат. UVB лъчите действат само на повърхността, като могат да предизвикат зачервяване или дори обриви.
 • Защитният фактор на лосионите и кремовете против слънцеизгаряне означава каква е защитата от вредното влияние на слънцето. Той се получава като съотношение между минимални последствия от излагането на UV светлина, към значително зачервяване, причинено от тези лъчи. Затова е добре да знаете, че колкото по – голям е факторът на защита, толкова по – дълго можете да се излагате на слънце. В този случай кожата Ви ще бъде по – малко увредена, но се препоръчва по принцип да се избягват слънчевите лъчи.

Характеристики:

 • Овлажнява чудесно кожата след дълго излагане на слънце.
 • Предпазва кожата от дълбоко изгаряне.
 • Има защитен фактор 30, който осигурява по – дълготрайна защита от слънчевите лъчи.
 • Защитното му действие продължава и след 40 минути във воден басейн.
AddThis Social Bookmark Button