AddThis Social Bookmark Button

Forever Vision (Хранителна добавка за поддържане на зрението)

images   В ранна възраст много хора приемат зрението за даденост и не се грижат подобаващо за него. С увеличаване на годините се увеличава и нуждата от поддържане на зрението в добро състояние, за да можем да се чувстваме пълноценни. За поддържане на зрението все повече хора прибягват до хранителните добавки. В тази връзка е създадена и "Forever Vision". На повечето хора, имащи проблеми с т.нар. „жълто петно”, преди се казваше, че няма вариант тяхното зрение да се поправи, и е невъзможно да се предотврати очното заболяване. Точно противоположни са резултатите от направените изследвания към днешна дата. Дегенерацията на „жълтото петно” вече може да се предотврати, като дори процесът може да завърши с пълен успех, т.е. той може да бъде обратим. Това може да бъде възможно, ако се наложи на дадените пациенти даден хранителен режим плюс употребата на хранителни добавки з подобряване на зрението. Както знаем здравето на нашето зрение е от първостепенна важност. Нужно е тук да споменем, че за да го запазим в добро състояние, е необходимо да поддържаме всичките милиони фоторецепторни клетки, които се намират в ретината. Колбичките и пръчиците, са тези които отговарят респективно за разпознаването на цветовете и за способността да виждаме в тъмното, пръчиците разпознават черното и бялото. Колбичките са конусовидни клетки във фовеата („жълтото петно”), които се намират в центъра на ретината и служат за четене и добро централно зрение. Пръчиците са тези, които се намират в периферията и се активизират при нощното виждане и периферното зрение. Когато пръчиците не се намират в своето оптимално състояние, се наблюдава болестта пигментен ретинит. Ако се наблюдава нарушение в дейността на колбичките, това води до появата на „жълто петно”. И всички тези проблеми възникват в резултат на нарушеното кръвообращение. Когато се наблюдава дегенерация при възрастните, това води до отслабване на капилярите на фовеата, в следствие на което ретината може да започне да сълзи кръвен серум. Ако не се обърне внимание на болестта, в напредналата си фаза тя може да доведе човек до пълна слепота. Комбинацията от хранителни вещества, съдържащи се във Forever Vision, имат способността да противодействат на дегенерацията на „жълтото петно” и подобряват нощното зрение. Тези хранителни вещества могат да се разпределят в следните категории:

1.Каротиноиди – лутеин, бета – каротин, астаксантин, зеаксантин. Това са наситени растителни пигменти, които оказват антиоксидантна защита на очите.

2.Полифеноли от боровинки и ресвератролът. Тези вещества защитават очните тъкани и капилярите от натрупания стрес.

3.Витамини С и Е – поддържат очните тъкани гъвкави и еластични.

4.Минералите цинк и мед са базата на антиоксидантите, намиращи се в окото.

5.Аминокиселини, които предпазват очите от свободните радикали, посредством глутатион пероксидаза.

Антиоксидантната защита, която получавате, приемайки Forever Vision, е с 20 пъти по – силна от тази, която ви дават антиоксидантите, действащи върху другите тъкани от организма. Лошият хранителен режим, който си налагаме, често води до недостиг на полифеноли, каротини и микроелементи, които пък са в основата на доброто зрение. Във Forever Vision намират място именно тези наситено оцветени каротини и полифеноли, от които се повлиява състоянието на ретината. Те защитават окото от силната слънчева светлина, като поглъщат ултравиолетовата. Тъй като мембраните на тъканите на окото стават не дотолкова еластични с напредване на възрастта, се налага да се носят бифокални очила. Тяхното добро състояние може да се поддържа от витамини, които произвеждат естествения антиоксидант глутатион пероксидаза. В ретината на окото се намира и слоя от нервни клетки (пръчици и колбички), който предава до мозъка визуалните сигнали, посредством оптичния нерв. В този слой е съсредоточена 30% по – висока концентрация на антиоксиданти, отколкото в която и да е друга част на тялото, и ако съществува недостиг на някой антиоксидант, това веднага се усеща. Особено чувствителен е към недостиг на каротини. Понеже организмът не може да произведе тези така важни за зрението ярко жълти пигменти, е нужно да си ги набавяме чрез храната или с помощта на хранителните добавки. Направените в последните проучвания показват, че хора на и над 60 - годишна възраст, които поддържат нивата на лутеин и зеаксантин в оптимални граници, притежават способността да виждат слаба светлина почти колкото 20- годишните. Лекарите препоръчват, ако искаме да запазим зрението си, да спазваме следните правила:

  • Трябва да носим тъмни очила, които да ни пазят от ултравиолетовата светлина, когато сме извън къщи.
  • Необходимо е да увеличим приема на тъмнозелени зеленчуци и ярко оцветени плодове.
  • Трябва да избягваме хидрогенираните мазнини, защото те пречат на правилното функциониране на Омега – 3 киселините.
  • Необходимо е да се ядат повече храни, които съдържат сяра, тъй като тези храни са богати на вещества, необходими на очите ни – яйца, лук, чесън, аспержи.

Хранителната добавка, която съдържа голямо количество сяра е Forever Freedom. Можете да си направите хранителен режим, който да включва Forever Essentials и Aloe Vera Gel. И дори да знаете, че Forever Vision не може да върне доброто зрение, тази храниелна добавка би могла да предотврати развиването на очното заболяване.

Съставки:

Витамин С (като аскорбинова киселина), витамин А (като бета каротин), витамин Е (като d-алфа токоферил сукцинат), цистеин (като n-ацетил цистеин), астаксантин 2% (от микроскопични водорасли), лутеин 5% и зеаксантин 17%, ресвератрол 20% (Polygonum cuspidatum корен), стеаринова киселина, микрокристална целулоза, дикалциев фосфат, силициев диоксид, кроскармелозен натрий, цинк (като цинков цитрат), мед (като меден глюконат), екстракт от боровинка (Vaccinium myrtillus), екстракт от цвят на невен (Tagetes erecta).

Начин на употреба:

Приемат се по две таблетки дневно.

Характеристики:

  • Поддържа зрението.
  • Естествен източник на боровинки, зеаксантин и лутеин.
  • Запазва огледа Ви бистър и в добро състояние.
AddThis Social Bookmark Button