AddThis Social Bookmark Button

Forever Active Probiotic (Форевър Активен Пробиотик)

Forever Active Probiotic  Както всички знаем, човешкото тяло им способността да приютява хиляди микроби. Всъщност думата „микроб” означава „микроскопична форма на живот” или още „микроорганизъм”. Микробите се срещат в устата ни, по кожата, в храносмилателната система и както има вредни микроби, човечеството познава и полезни микроби. Те са наречени с общото име „пробиотици”. Името им произлиза от гръцките „про” –„ за” и „биос” – „живот”. Форевър ливинг продъктс създава формула, в която полезните микроорганизми играят важна роля за човешкото здраве и поради този факт е нужно да се възстановяват чрез пробиотична терапия. Този продукт има способността да поддържа нормалното състояние на храносмилателната система, осъществява преодоляването на дисбаланса, който е позволил количеството на полезните бактерии в организма да спадне, в резултат на вредни навици при храненето. Храносмилателната система може да приюти както „добрите”, така и „лошите” бактерии, а общо тези бактерии се наричат чревна флора. Нормалното действие на стомашно – чревния тракт зависи от баланса на тези микроорганизми, като разбира се е по – добре „лошите” да са по – малко, а „добрите” повече. Локалното място на действие на Forever Active Probiotic е дебелото черво. Точно там се осъществява и по – лесното усвояване на храната, което пък допринася за по – лесното абсорбиране на необходимите на организма хранителни вещества. Използвайки тази хранителна добавка, можем да бъдем сигурни, че полезните бактерии, влизащи в състава й, поддържат храносмилателната ни система в отлично състояние, като същевременно спомагат и за нормалното ни развитие. Тези полезни бактерии тук са шест вида и могат да бъдат причислени към групите на лактобацилите и бифидобактериите:

1.Лактобацилус ацидофилус – не позволява разпространението и размножаването на вредните микроби.

2.Бифидобактериум лонгум – гони вредните бактерии и понижава риска от проблеми, свързани със стомаха и червата.

3.Бифидобактериум лактис – предотвратява растежа на вредните бактерии и намалява количеството на Ph (киселинността).

4.Лактобацилус рамнозус – пречи на нежеланите микроорганизми да окажат въздействие върху стомашно – чревния тракт и да се задържат в него.

5.Лактобацилус булгарикус – запазва тънките черва балансирани и чисти.

6.Лактобацилус плантарум – съхранява нужните антиоксиданти, витамини и хранителни вещества, които в бъдеще ще противодействат на ненужните на организма съставки в храната.

Научно е доказано, че бифидобактериите осъществяват необходимото равновесие на чревната флора, предпазват от диарии, помагат за изпълнението на функциите на имунната система, възпрепятстват появата на инфекции и придават необходимата здравина на костите. Имат и способност да намаляват риска от образуване на рак. Предлаганите на пазара напитки и храни обаче, колкото и бифидобактерии да съдържат, не могат да ни снабдят с полезните микроорганизми там, където са необходими. За да окажат някакво въздействие върху тялото ни, е необходимо те да достигнат живи до червата. Поради факта, че стомашната киселина може да унищожи бифидобактериите, ФЛП направи капсули, устойчиви на нейните функции. По този начин полезните микроби се доставят до стомаха без да се разтопят. Структурата на капсулите е от пектин и глицерин, които издържат на високото съдържание на Ph в стомаха. Капсулата има и вътрешен слой, направен от твърди растителни мазнини, който също спомага за устойчивостта на тези микроорганизми, докато достигнат до крайната си точка. Само във Forever Active Probiotic можем да открием всички шест бактерии, които са така полезни за организма.    

Съставки:

Комбинация от силни пробиотици: L. acidophilus, L. bulgaricus, L. rhamnosus, L. Plantarum, B. lactis, B. Longum. Съдържа и глицерин, соев лецитин, желатин, пектин и палмово масло. Не съдържа млечни продукти, глутен, дрожди, царевица, пшеница, аромати или консерванти и изкуствени оцветители. Този продукт съдържа само естествени съставки и затова са нормални леки вариации на цвета.

Начин на употреба:

Приема се по една перличка на ден на гладно или два часа след храна.

Характеристики:

  • Подпомага храносмилането и усвояването на ценни вещества от храната.
  • Специалната капсула е устойчива на стомашната киселина и полезните бактерии стигат невредими там, където са необходими.
  • Не изисква съхранение в хладилник.
AddThis Social Bookmark Button