AddThis Social Bookmark Button

Arctic-Sea Super Omega-3 (Хранителна добавка „Арктическо море“)

Arctic-Sea Super Omega-3    За да функционира добре нашият организъм е необходимо той да съдържа достатъчно мастни киселини, защото изпълняват някои много ценни функции. Те са основата, на която се изграждат телесните клетки, които пък от своя страна защитават вътрешните органи и запазват постоянността на телесната температура. От друга страна, мастните киселини са съставна част на мембраната на клетките или защитната обвивка. Не всички от тях обаче действат благоприятно върху организма. При употреба на наситените мастни киселини, количеството на холестерола в кръвта се повишава и инфарктът не е изключен като нежелана реакция. Като антипод на мастните киселини с разглеждат растителните мазнини, които се смята, че имат обратното действие. Любопитен факт, идващ от Япония, свързва местните рибари с ескимосите. Общото между тях е, че те в много малка степен страдат заболявания, свързани със сърдечната дейност или пък високо кръвно налягане, диабет, различните видове рак, които са често срещани на запад. Още по-невероятно пък е, че животинската мазнина се съдържа в голямо количество в диетите на ескимосите. Рискът от инфаркт може да бъде намален съществено с употребата на някои хранителни съставки, съдържащи се в рибните мазнини. Тези вещества са наречени Омега – 3 поли – ненаситени мастни киселини и свойството им е да намаляват съдържанието на холестерол и триглицериди в кръвта. Това са изключително важни за организма съставки, които той не може да произвежда сам и е необходимо да му ги доставяме чрез храната. Две от най – важните киселини са ейкосапентапеларгонова (ЕПА)и докосахексапеларгонова (ДХА). Те заемат важно място при защитата на артериите и отново намаляват възможността от сърдечни заболявания. Омега – 9 киселините са ненаситени мастни киселини, които са идеален заместител на наситените мастни киселини, които повишават холестерола и водят до проблеми. Зехтинът е растителен продукт, в който можем да открием тези безвредни мастни киселини. Форевър Ливинг Подъктс е компания успяла да съчетае успешно Омега – 3 и Омега – 9 киселините, на базата на най - новите научни изследвания. По този начин имаме хранителна добавка, която би ни избавила от възможност за сърдечни заболявания и рак. Освен това се регулират нивата на триглицериди и холестерол в кръвта, благодарение на съдържащите се рибни и растителни мазнини. Ролята пък на

Омега – 3 киселините не се съдържа само във влиянието им върху нормалното кръвообращение, а помагат и при очни проблеми, артрит, кожни проблеми, изтръпване на ръцете, отслабване на мускулите, промяна на поведението.            

Съставки:

Глицерин, рибно масло, зехтин, желатин, витамин Е, дестилирана вода. Всяка капсула от 1000 мг съдържа 250 мг зехтин и 750 мг смес от Омега – 3 рибно масло ( 150 мг ДХА, 225 мг ЕПА, 150 мг олеинова киселина)

Начин на употреба:

Добавката е предназначена за възрастни. На ден се приемат по 1 или 2 капсули по време на храненето, 3 пъти дневно. Друг вариант е капсулите да се отворят и съдържанието им да се нанесе във вътрешната страна на китката или бедрото с нежни движения.

Характеристики:

  • Омега – 3 мастните киселини намаляват риска от сърдечни заболявания.
  • Омега – 3 и Омега – 9 мастни киселини понижават концентрацията на холестерол в кръвта.
  • Оказват влияние при кожни проблеми, проблеми с очите, артрит, нарушения в кръвното налягане.
AddThis Social Bookmark Button